Dorine Wekking, voorzitter van Revalidatie Nederland, heeft een plek bemachtigd in de Raad van Commissarissen van HEMA. De benoeming van Wekking maakt de Raad weer compleet na de overname van de winkelketen door Ramphastos Investments.

Op 30 november 2018 was de acquisitie van HEMA door Ramphastos voltooid. Na een zoektocht van acht jaar en meerdere gefaalde verkopen nam het bedrijf van Marcel Boekhoorn HEMA over, inclusief de schulden. Een struikelblok bij eerdere pogingen tot verkoop, zoals die met het Belgische Core Equity, waren de afspraken met franchisenemers. Er werden nieuwe afspraken gemaakt met de franchisers en na acht lange jaren werd de verkoop voltooid. Onder het eigenaarschap van Ramphastos focust HEMA zich volledig op de strategie voor de aankomende jaren. Dit met als doel om de groei van het bedrijf toe te laten nemen en de schuld af te bouwen.

Zie ook: Commissarissen Feyenoord zetten topman buitenspel

Na de overname werd ook de zoektocht naar een nieuwe Raad van Commissarissen begonnen. Sinds de overname heeft HEMA verschillende ervaren commissarissen toe weten te voegen aan de RvC. Zo werd Wilco Jiskoot, commissaris bij Jumbo, president-commissaris. Ook de eigenaar van Ramphastos Investments, Marcel Boekhoorn, nam in 2018 plaats in de Raad. Op 9 april van dit jaar werd ook bekend dat Ronald van der Vis en Jan Zijderveld zitting zouden nemen in de Raad. De laatste toevoeging is Dorine Wekking, voorzitter van Revalidatie Nederland en commissaris bij British Telecom Nederland. Wekking maakt de RvC compleet.

Dorine Wekking

Dorine Wekking studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en vervulde vervolgens diverse HR- en managementfuncties bij Shell, Deloitte en KPN. Vervolgens was Dorine als HR-directeur lid van de executive board bij Aon Groep Nederland en verantwoordelijk voor Benelux en Scandinavië. Na haar vertrek bij Aon bekleedde Dorine Wekking diverse interim functies, waaronder HR-directeur bij het Amsterdam UMC en werkt zij tevens als executive coach voor directie en management. Daarnaast is ze commissaris bij British Telecom Nederland, de Reinier Haga Groep en voorzitter van Revalidatie Nederland.