De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland heeft Evert van Helvoort voorgedragen als lid-commissaris van Royal FloraHolland. De Ledenraad zal op 12 december stemmen over het voorstel.

Van Helvoort (31) heeft ruime bestuurlijke ervaring bij Royal FloraHolland. Hij heeft als lid van het regieteam Coöperatie 2020 mede aan de basis gestaan van de coöperatieve vernieuwing van Royal FloraHolland. In 2010 werd hij lid van de FPC Chrysant en in 2015 lid van de Adviesraad Bloemen. Op dit moment is hij lid van de Ledenraad. Ook is hij enkele jaren bestuutder geweest van Stichting Chrysant NL.

Zie ook: Oud-CEO Wehkamp Group wordt commissaris FloraHolland

Evert van Helvoort is sinds zijn negentiende mede-eigenaar van Van Helvoort Company. Het bedrijf teelt op 12,5 ha 60 miljoen stelen Santini (Chrysant). Binnen het familiebedrijf is hij eindverantwoordelijk voor het algehele beleid, strategievorming, finance en HR. Zijn vader en broers zijn verantwoordelijk voor de teelt. Van Helvoort Company heeft als missie om op een verantwoorde manier met respect voor natuur en mens de wereld te voorzien van bloemen. Het bedrijf heeft met het oog daarop aan de hand van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zes eigen duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd.