De Raad van Commissarissen van KPN heeft bekend gemaakt de Franse Catherine Guillouard te nomineren als nieuw lid voor de RvC. Het betreft een termijn van vier jaar. Op de Jaarlijkse Algemene Vergadering in april van 2020 zal gestemd worden over het voorstel. Guillouard zal, indien gekozen, Peter van Bommel opvolgen. Van Bommel verlaat de RvC wegens het verlopen van zijn tweede termijn.

Guillouard is volgens KPN een ervaren leider en financieel professional. Ze is momenteel CEO (Chief Exectutive Officer) van het Parijse RATP Group, een internationale onderneming op het gebied van openbaar vervoer. RATP Group runt onder meer de metro van Parijs. Daarvoor heeft ze verschillende posities vervuld bij Air France, waaronder die van CFO (Chief Financial Officer). Ook is ze CFO geweest van satellietbedrijf Eutelsat Communications en zowel CFO als plaatsvervangend CEO bij het distributiebedrijf voor elektronische onderdelen Rexel. Op dit moment is ze ook actief als non-executive director bij Airbus Group.

Zie ook: Vrouwenquotum lijkt nabij: CDA is overtuigd

De Raad van Commissarissen van KPN wil na het vertrek van Van Bommel graag haar financiële en auditexpertise verbeteren. Met haar extensieve staat van dienst in financiële en uitvoerende functies in verschillende netwerkgerelateerde sectoren, acht KPN dat Guillouard in dit profiel past en zij zou de Raad van Commissarissen op dit gebied goed aan kunnen vullen. Na het besluit op de Algemene Vergadering over het aanstellen van Guillouard zal zij vanaf het einde van april 2020 toetreden tot de RvC.