Begin maart werd bekend dat Zuid-Limburgse MBO-instituten Leeuwenborgh en Arcus zouden fuseren om samen verder te gaan onder de naam VISTA College. Inmiddels heeft het fusiebedrijf de samenstelling Raad van Toezicht bekend gemaakt. Er is naar eigen zeggen gekozen voor een zeer diverse samenstelling.

Arcus had vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard, Leeuwenborgh in Maastricht, Sittard en Venlo. Gefuseerd tot VISTA college beslaan ze een groot gedeelte van Zuid-Limburg. De bedoeling van de fusie was om het aanbod in opleidingen voor studenten zo groot mogelijk te houden. Voorheen boden beide scholen bijvoorbeeld een verpleegopleiding aan, maar door de krimp van MBO-studenten liepen ze het risico dat deze te klein zou worden. Gevolg hiervan had kunnen zijn dat geen van beiden de opleiding meer aanbood. De fusie probeert dit soort scenario’s te voorkomen door de studenten van beide MBO-instituten samen te voegen. Zo kan er bij noodzaak van twee opleidingen één worden gemaakt.

Zie ook: Blokker haalt nieuwe commissarissen binnen

Met de fusie komt ook een nieuwe Raad van Toezicht. Steph Feijen zal voorzitter van de RvT worden. Op dit moment is hij ook lid van de Raad van Bestuur van Vebego International BV, daarnaast heeft hij een commissariaat bij Lindström. Andere toezichthouders zijn Christine van Basten-Boddin, burgemeester van de gemeente Beek, Nick Bos, lid van hey College van Bestuur van de universiteit Maastricht en Ria Doedel, Directeur bij WML en commissaris bij Stichting Woonpunt. Ook Jolien van den Houten, docente op de Zuyd Hogeschool, Loek Radix, zelfstandig adviseur en interim manager en Maurice Sijben, advocaat, maken deel uit van de kersverse Raad van Toezicht. VISTA college heeft expres gekozen voor een diverse Raad van Toezicht met een grote verscheidenheid aan achtergronden omdat de organisatie ‘recht wil doen aan de toekomstige opgaven van de gefuseerde ROC’s’.