Hoe ziet de toekomst van governance eruit? Ervaren commissaris Tjalling Tiemstra en jonge toezichthouder Talitha Muusse bespreken hun visie in Governance TV.

Tjalling Tiemstra staat al jaren aan de top van het commissarissenlandschap. Met commissariaten bij onder meer ABN AMRO is Tiemstra diepgeworteld in de huidige governance. Talitha Muusse is één van de gezichten van een nieuwe generatie die de Nederlandse Raden van Commissarissern en Toezicht bestormt. Hoe ziet Muusse governance die zij mede vormgeeft met haar jonge collega-commissarissen?

Tjalling Tiemstra is commissaris bij onder meer ABN AMRO. Tiemstra was tot 2008 respectievelijk CFO in de Raad van Bestuur van Hollandsche Beton Groep NV en Hagemeyer N.V. Daarvoor werkte hij 22 jaar voor Unilever. Tiemstra studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen en Accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel is hij actief in diverse toezichthoudende, bestuurlijke en adviserende functies.

Talitha Muusse is ondernemer en gangmaker achter een tal van maatschappelijke initiatieven. Talitha adviseert bedrijven over duurzaamheid, generaties, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven dieyoung professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Ook lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Tjalling Tiemstra op Dag van het Commissariaat

Tjalling Tiemstra is tevens één van de sprekers op de Dag van het Commissariaat 2020. De Dag van het Commissariaat, op 2 april in Apeldoorn, maakte eerder al Jaap Winter, Annemieke Roobeek en Nicolette Loonen bekend als sprekers. Daar zijn inmiddels Inge Brakman, John Jaakke en Dorel Smits-Hoekstra aan toegevoegd.