Jacques Kuyf zal per 1 maart 2020 toetreden tot de Raad van Commissarissen van ANP. De oud-CEO van FD Mediagroep zal Ebel Kemeling opvolgen, wie na 6 jaar afscheid neemt van de RvC. Kuyf zal de enige commissaris zijn die niet verbonden is aan Talpa Network.

Kuyf zal vanaf 1 maart zitting nemen in de RvC van ANP. Hij zal Ebel Kemeling opvolgen als onafhankelijk commissaris. De Raad van Commissarissen van ANP heeft twee commissarissen afkomstig van aandeelhouder Talpa Network en één niet aan Talpa verbonden commissaris. Talpa Network bestuurders Pim Schmitz en Barry Masclee blijven respectievelijk aan als voorzitter en lid van de RvC. Als onafhankelijk commissaris zal Kuyf functioneren als eerste aanspreekpunt voor de statutaire directie van het ANP

Zie ook: Commissaris Class | Vrouwenquotum

Kuyf bekleedt diverse toezichthoudende en adviserende functies. Zo is hij onder meer partner bij De Vroedt & Thierry (leadership conultancy & executive search). In het verleden was Kuyf onder meer CEO van FD Mediagroep, CCO van Stage Entertainment International en CEO van marketing bureau FHV/BBDO.