Voormalig minister Frank de Grave wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hartstichting. De Grave is de opvolger van de vertrekkende Eduard Klasen.

Frank de Grave begint per 1 april 2019 aan zijn klus als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hartstichting. Momenteel is De Grave lid van de Raad van State. Eerder was hij lid van de Eerste en Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken, en minister van Defensie.

Zie ook: ‘Vrouwelijke commissarissen ontvangen minder salaris dan mannelijke collega’s’

De Grave zal  toezicht houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de Hartstichting. ‘De zorg zit stevig in mijn DNA. Samen werken aan oplossingen om ziekte en sterfte terug te dringen is ontzettend boeiend en geeft veel energie. Ik kijk ernaar uit om met de Hartstichting de strijd tegen hart- en vaatziekten aan te gaan – en te winnen!’

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting over de komst van De Grave: ‘Ik ben ontzettend blij dat onze raad van toezicht een voorzitter krijgt met zoveel maatschappelijke ervaring. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Frank de Grave, die met zijn ruime ervaring in de zorg een enorme versterking voor de raad van toezicht is.

Vertrek Klasen bij de Hartstichting

De zittende voorzitter Eduard Klasen vertrekt bij de Hartstichting. Na twee termijnen in de Raad van Toezicht neemt Klasen afscheid als voorzitter. Italianer: ‘Hij heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Hartstichting. We zullen zijn vaste bestuurdershand en zijn humor gaan missen.’