Ahold Delhaize heeft bekend gemaakt de Britse Helen Weir te nomineren voor een positie in de Raad van Commissarissen. Op 8 april zullen de aandeelhouders stemmen over het voorstel.

Helen Weird is beoogd nieuw commissaris van Ahold Delhaize. De Britse heeft een vooraanstaande carrière gehad als financieel directeur bij verscheidende grote consumentgerichte bedrijven. Waaronder onder andere Marks and Spencer plc, John Lewis Partnership, Lloyds Banking Group plc en Kingfisher plc. Op dit moment bekleedt ze ook meerdere non-executive functies. Onder andere bij Greencore Group plc, een in Ierland gebaseerde producent van gemaksvoedsel. Daarnaast is ze voorzitter van de auditcommissie van Bata Bards S.A., een familiebedrijf gefocust op schoenen. Ook werkt ze als Senior Independent Director bij Superdry plc, een Britse modeketen. Als laatste is ze nog actief als commissaris bij Cineworld Group plc en Just Eat plc. Haar functie bij Just Eat zal ze naast zich neerleggen wegens de overname van Just Eat door Takeaway.com.

Zie ook: Drie nieuwe leden RvT Hersenstichting

Voorzitter van de RvC van Ahold Delhaize, Jan Hommen, over de benoeming: ‘We zijn verheugd Helen voor te stellen voor benoeming tot de Raad van Commissarissen. Ze is een ervaren manager en zal uitgebreide ervaring meebrengen op het gebied van retail en fast-moving consumentengoederen, evenals financiële expertise opgedaan tijdens haar 25-jarige carrière als Chief Financial Officer. Haar waardevolle kennis en competenties zullen belangrijk zijn voor de Raad van Commissarissen terwijl Ahold Delhaize zijn Leading Together-strategie blijft implementeren.’