Welke beloning ontvangen commissarissen en directeuren in Nederland? NCD en Human Capital Group organiseren op donderdag 12 september het college Beloningsonderzoek.

De beloningen voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven liggen onder een vergrootglas. ING-topman Ralph Hamers ontving veel kritiek vanwege zijn beloofde salarisverhoging. De baas van de grootste bank van Nederland zou ruim 50 procent erbij krijgen, waardoor zijn beloning zou oplopen tot iets meer dan 3 miljoen euro. Maar zijn dergelijke beloningen in de top representatief voor het bedrijfsleven of zijn het juist excessen? NCD en Human Capital Group presenteren op donderdag 12 september de resultaten van het nieuwste Beloningsonderzoek onder commissarissen en directeuren tijdens het college Beloningsonderzoek.

Het Beloningsonderzoek geeft inzicht in de beloningsniveaus van directeuren en commissarissen bij het midden- en kleinbedrijf. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld een verband tussen de bedrijfsomvang van de onderneming en het salaris van de directeur, maar ook andere factoren zoals het governance-model van de organisatie.

Uitleg Beloningsonderzoek

Hanneke van Dorst (Human Capital Group) geeft tekst en uitleg tijdens het college. Van Dorst is ruim 12 jaar ervaring specialist op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Zij adviseert werkgevers over alle denkbare arbeidsvoorwaardelijke regelingen, waaronder individuele keuzebudgetten, cao-toepassing en consequenties na fusies en overnames. Daarnaast ondersteunt zij werkgevers in het overleg met ondernemingsraad en vakbonden.

Datum Donderdag 12 september 2019
Tijd Ontvangst is vanaf 17:30 uur. Het college start om 18:00 uur en eindigt om 20:30 uur.
Locatie Berghotel Amersfoort
Adres Utrechtseweg 225 in Amersfoort.
Meer informatie Website