Vincent van den Boogert zal per 1 maart 2020 toetreden tot de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland. Hij zal Jurgen van Breukelen op volgen, wie gestopt is wegens het verstrijken van zijn wettelijke termijn.

Op 1 maart 2020 zal Vincent van den Boogert zitting nemen in de RvT van Alzheimer Nederland. Van den Boogert is 25 jaar lang verbonden geweest aan ING in zo wel het binnen- als buitenland. De laatste jaren was hij CEO van ING Nederland. Van den Boogert heeft besloten zijn loopbaan bij ING in te ruilen voor ‘nieuwe avonturen, deels in te vullen met meer maatschappelijk georiënteerde posities’, zo stelt hij. Van de Boogert is geen onbekende met betrekking tot de dynamiek tussen bestuurders en toezichthouders. Als statutair bestuurde werkte hij jarenlang met diverse toezichtsorganen. In de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland zal hij Jurgen van Breukelen opvolgen. Van Breukelen is wegens het verstrijken van zijn wettelijke termijn afgetreden.

Zie ook: Commissaris Class | Hoe ga je om met een slechte strategie? Deel 2

Van den Boogert is persoonlijk zeer gemotiveerd om een functie bij Alzheimer Nederland te vervullen. ‘Ik heb binnen mijn familie, in kleine en grote kring, van zeer nabij de impact van dementie ervaren. De ontwrichtende gevolgen die de ziekte heeft voor diegene met dementie en voor de mensen eromheen is lastig uit te drukken en nog moeilijker om te ervaren. Daarom lever ik graag een bijdrage aan de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen, te genezen en te behandelen.’’ De RvT zelf is ook blij met de komst van Van den Boogert. Zo stelt voorzitter Liesbeth Spies: ‘Zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heeft veel toegevoegde waarde voor onze Raad van Toezicht’. De Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland bestaat verder nog uit Liesbeth Spies (voorzitter), Frans Spijkers, George Padberg, Jan de Keijzer en Marieke Bolle.