Boudewijn Poelmann is genoemd als nieuwe commissaris van Feyenoord. De Vrienden van Feyenoord (VvF) hebben besloten om hem voor te dragen om één van de twee vacatures die ze hebben in te vullen.

Poelmann was in 2007 ook al lid van de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Toen keerde hij op eigen verzoek terug. De 71-jarige eigenaar van onder meer de Postcodeloterij trad onlangs ook toe tot de directie van de Vrienden van Feyenoord, als opvolger van de opgestapte Herman van Drie. De Vrienden van Feyenoord hebben in totaal twee vacante posities binnen de Raad van Commissarissen om op te vullen. In de loop van deze week zal bekend worden wie de gaten op gaan vullen.

Zie ook: ‘Jongeren denken geen kans te maken als commissaris’

Er is een extra plek vrij binnen de RvC voor een commissaris benoemd door de VvF, omdat zij Sjaak Troost niet meer wilden laten terug keren binnen de Raad van Commissarissen nadat hij een half jaar de interim-technisch directeur van de Rotterdamse voetbalclub was. Vorige week werd echter bekend dat Troost wel terug zal keren in de RvC, maar dan niet namens de Vrienden van Feyenoord. In plaats daarvan heet Richard Bruens zijn functie binnen de raad naast zich neergelegd en zal Troost deze van hem overnemen, namens de club zelf in plaats van namens de VvF.