De Raad van Commissarissen van Fastned heeft besloten Marieke Bax en Marije van Mens te nomineren als nieuwe commissarissen. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 4 juni 2020 zal gestemd worden over het voorstel. Als het Bax en van Mens goedgekeurd worden, zal de Raad van Commissarissen bestaan uit vier leden.

Marieke Bax en Marije van Mens zullen waarschijnlijk zitting gaan nemen in de Raad van Commissarissen van Fastned, zo maakt het de bouwer van het snellaadnetwerk langs het Nederlands hoofdwegennet in een persbericht bekend. Bart Lubbers, medeoprichter en voorzitter van de RvC van Fastned: ‘Ik ben erg blij met de nominatie van Marieke Bax en Marije van Mens om lid te worden van de Raad van Commissarissen. Beiden hebben veel relevante ervaring en een sterke affiniteit met de duurzame missie van Fastned. Ik heb er vertrouwen in dat ze veel kunnen betekenen voor Fastned.’

Zie ook: Coronavirus: toezicht tijdens een crisis

Marieke Bax (1961) heeft rechten gestudeerd en een MBA afgemaakt bij INSEAD Fontainebleau. Na een internationale carrière (onder andere bij Sara Lee Corporation), werkte ze als CFO voor een start-up en heeft ze haar eigen bedrijf gerund. Daarnaast heeft zo ook verschillende toezichthoudende functies gehad, zo was ze onder andere voorzitter van de audit commissie van Vion Food Group. Marije van Mens (1981) heeft een master political science gedaan en een MBA behaald aan de Columbia Business School. Ze begon haar carrière bij The Boston Consulting Group en werkte vervolgens bij Marqt als hoofd van Buying and Merchandising, en later ook als directeur van de de portefeuille verse producten. Op dit moment is ze lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de auditcommissie van VPRO.