Hans van Breukelen zou de architect achter het vertrek van voormalig PSV-trainer Mark van Bommel zijn. Veronica Inside-analist Johan Derksen vermoedt dat de PSV-commissaris de druk opvoerde achter de schermen. ‘Hij wilde van Van Bommel af.’

Voormalig Voetbal Internation-hoofdredacteur Johan Derksen denkt dat Hans van Breukelen, één van de commissarissen bij PSV, pleitte voor het ontslag van trainer Mark van Bommel. ‘Ik heb sterk de indruk dat Van Breukelen achter het ontslag van Van Bommel zit.’

Zie ook: PSV benoemt eerste vrouwelijke commissaris

‘Toon Gerbrands heeft de schuld gekregen van het ontslag van Van Bommel’, vervolgt Derksen. ‘Maar hij is er drie keer voor gaan liggen toen van hogere hand het geluid kwam dat het tijd werd dat hij ontslagen werd. Van Bommel weet ook dat Gerbrands hem intern heel erg verdedigd heeft, maar de Raad van Commissarissen heeft gezegd dat het onhoudbaar was en hij eruit moest.’

‘Van Breukelen enige commissaris met voetbal-knowhow’

Van Breukelen zou het meesterbrein achter Van Bommels vertrek zijn. Derksen: ‘Van Breukelen is de enige met voetbal-knowhow [binnen de Raad van Commissarissen]. Hij wilde van Van Bommel af. Het is ook geen toeval dat Schmidt de nieuwe man is.’

Roger Schmidt

Inmiddels heeft PSV de Duitser Roger Schmidt aangesteld als trainer voor volgend seizoen. Schmidt was eerder ook in de race als bondscoach van het Nederlands elftal. Derksen: ‘Toen Van Breukelen op een blauwe maandag bij de KNVB werkte wilde hij Schmidt halen als bondscoach. Hij laat zich zien, je hoort hem niet en hij zwaait zelfs niet, maar hij speelt nog wel een rol. Dus mocht Schmidt mislukken, dan is Hans meteen verantwoordelijk.’

Terugkeer Van Breukelen commissaris PSV

Hans van Breukelen werd halverwege 2019 opnieuw benoemd als commissaris van PSV. Van 2010 tot 2016 was Hans van Breukelen al commissaris bij PSV. In 2016 vertrok de voormalige goalkeeper om technisch directeur van de KNVB te worden.