Biotechbedrijf DSM voert enkele wijzigingen door in de Raad van Commissarissen. Corien Wortmann-Kool maakt haar entree, terwijl Rob Routs vertrekt als president-commissaris. De Belg Thomas Leysen is zijn vervanger.

Corien Wortmann-Kool zal de Raad van Commissarissen van DSM versterken op het gebied van financiën, boekhouding, audit en risico. ‘Haar benoeming zal ook helpen om het sterke profiel van de Raad van Commissarissen op het gebied van duurzaamheid, governance, compliance en public affairs te behouden. Ze brengt een schat aan kennis en ervaring in financiën en economie op directieniveau, evenals de nationale en internationale maatschappelijke en politieke context waarin bedrijven opereren’, luidt de officiële lezing.

Zie ook: Hoe kies je als commissaris de juiste opleiding?

De 61-jarige Wortmann-Kool is momenteel voorzitter van het bestuur van Pensioenfonds ABP (Nederland), vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Aegon NV en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Save the Kinderen NL. Daarnaast is zij Raad van Advies van Stichting Impact Economy en lid van de Adviesraad Kapitaalmarkten van de Autoriteit Financiële Markten. In 2019 was ze covoorzitter van de European High Level Expert Group Next CMU.

Ruim decennium commissaris DSM

Rob Routs stopt dit jaar als president-commissaris bij DSM. De termijn van Routs liep aanvankelijk vorig jaar al af, maar hij bleef langer aan om de aanstelling van de twee co-CEO’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze in goede banen te leiden. Routs: ‘Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik tien jaar als voorzitter en elf jaar als lid van de Raad van Commissarissen van dit geweldige bedrijf heb gediend. Geraldine en Dimitri hebben hun nieuwe gezamenlijke rol naadloos op zich genomen en ik ben er trots op dat DSM nu goed gepositioneerd is om te profiteren van zijn langetermijnstrategie, om zijn wetenschappelijk onderbouwde capaciteiten te gebruiken om een ​​positieve impact te creëren en om waarde te leveren voor alle belanghebbenden.’

‘Mooier leven voor iedereen’

De Vlaming Thomas Leysen is de vervanger van de 74-jarige Routs. Leysen is onder meer grootaandeelhouder van de Belgische uitgever Mediahuis. ‘Ik voel me zeer op mijn gemak om de overdracht aan Thomas Leysen over te dragen’, vervolgt Routs. ‘Zijn ervaring zal DSM’s leiderschap ondersteunen in de voortdurende reis van het bedrijf om een ​​mooier leven voor iedereen te creëren.’