Het Achterhoekse techbedrijf Nedap wil voormalig ASMI-topman Peter van Bommel benoemen als commissaris. Van Bommel moet tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen worden.

Gerrit Kolff, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Nedap, treedt af volgens het vastgestelde rooster van aftreden. Peter van Bommel zal tijdens de buitengewone algemene vergadering op 24 juni 2021 voorgedragen worden als opvolger. ‘De heer van Bommel heeft een brede ervaring zowel als bestuurder en als commissaris bij verschillende beursgenoteerde ondernemingen en is actief geweest in meerdere technologievelden’, luidt de officiĆ«le lezing.

Lees ook: Vincent Gruis nieuwe commissaris Vestia

De nieuwe collega-commissarissen zijn lovend over Van Bommel: ‘Wij zijn daarnaast van mening dat de heer van Bommel veel kennis en expertise met zich meebrengt op het gebied van het ontwikkelen en wereldwijd vermarkten van hoogtechnologische oplossingen. Hij vormt daarmee een waardevolle toevoeging aan de bestaande raad.’

Rijke ervaring Peter van Bommel

Peter van Bommel was vooral bekend als financieel topman van ASM International N.V. Eerder dit jaar werd hij vervangen door Paul Verhagen. Momenteel maakt Van Bommel deel uit van de board of directors van SES S.A., een beursgenoteerde telecommunicatie onderneming in Luxemburg. Daarnaast is hij momenteel bestuurder bij de Stichting Bernhoven en voorzitter van het curatorium van de opleiding EMFC aan de Universiteit van Amsterdam. Tot voor kort zat de aanstaande Nedap-commissaris in de Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. en Neways N.V.