Jeroen Slop zal na ruim twintig jaar als financieel directeur bij Ajax stoppen. Zijn volgende functie staat al voor hem klaar. Slop werd voorgedragen als commissaris bij de KNVB en er zal aanstaande woensdag tijdens de algemene ledenvergadering gestemd worden over het voorstel.

Slop zal Erik Mulder opvolgen nadat deze heeft besloten om voorzitter van de RvC van FC Groningen te worden. De RvC zal met de toevoeging van Slop bestaan uit vijf leden. Voorzitter Jan Smit, Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en mogelijk vanaf 1 juli Jeroen Slop.

Zie ook: Podcast: Wegwijzer in het digitale doolhof

In december was al besloten dat Slop aan het einde van dit voetbalseizoen zou stoppen bij Ajax. Dit werd besloten na overleg met de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar. Ajax heeft inmiddels overigens al een vervanger gevonden. Susan Lenderink, CFO van De Bijenkorf, zal Slops rol als financieel directeur overnemen.