Fietsenfabrikant Accell wil de 69-jarige Rob ter Haar als commissaris. Ter Haar wordt mogelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Voormalig Hagemeyer-topman Rob ter Haar moet de nieuwe commissaris bij Accell worden. De fietsenfabrikant is onder meer bekend van Batavus. Naar verluidt zal president-commissaris Ab Pasman na afloop van de vergadering op 24 april aftreden. De RvC zal Ter Haar als nieuwe voorzitter kiezen.

Zie ook: ‘Is jouw organisatie gereed voor de toekomst?’

Rob ter Haar was jarenlang bestuursvoorzitter bij het Naardense handelshuis Hagemeyer. Ter Haar gold in het verleden nog als opvolger van Ahold-topman Cees van der Hoeven. Ter Haar was commissaris bij onder meer FrieslandCampina en Mediq.

President-commissaris Accell onder druk

Onder druk van grootaandeelhouder Teslin legt Pasman zijn functie neer. De vertrekkende president-commissaris kreeg het verwijt dat hij het bod van het geïnteresseerde Pon niet serieus genoeg nam. ‘Wij vonden het bod ook te mager gezien de sterke positie van Accell. Dat de onderneming er in realiteit veel minder sterk voorstond wisten wij als aandeelhouder niet. De raad van commissarissen, met toegang tot alle bedrijfsinformatie, had dit wel moeten en kunnen weten.’

Dag van het Commissariaat 2019