Hans Wijers is van de troon gestoten als lijstaanvoerder van de Top-100 Commissarissen. Petri Hofsté is de nieuwe nummer één.

Petri Hofsté, commissaris bij onder meer Achmea, Fugro en Rabobank Groep, bezette vorig jaar nog de vierde positie, maar bekleedt inmiddels de koppositie in de Top-100 Commissarissen. Hofsté over haar uitverkiezing als eerste vrouwelijke lijstaanvoerder: ‘Ik vind het mooi dat ik op dit moment deze plek heb. Want het past bij alle recente ontwikkelingen. Er worden meer vrouwen benoemd op topposities, in 2019 vierden we 100 jaar vrouwenkiesrecht (…). Hopelijk is het ook een voorbeeld voor anderen dat de eerste plek in deze Top-100 voor een vrouw is.’

Zie ook: ‘Petri Hofsté blijft meest invloedrijk’

De runner-up is Jacqueline Tammenoms Bakker. De commissaris van onder meer baggeraar Boskalis is bekend van haar onboardingbedrijf met Margot Scheltema. Laatstgenoemde is overigens terug te vinden op de 25e positie. Ben Noteboom )Ahold Delhaize, Aegon en Vopak) completeert de top 3. Ben van der Veer, commissaris bij Vopak en Aegon, valt buiten de bovenste drie plaatsen.

Nieuwkomers Top-100 Commissarissen

Voormalig KPN-topman Eelco Blok is een nieuw gezicht in de Top-100 Commissarissen. Blok was al commissaris bij PostNL, Signify (de voormalige lichtdivisie van Philips) en het Australische telecombedrijf Telstra, dit jaar volgde een (niet-onafhankelijk) commissariaat bij VolkerWessels. Een andere nieuwkomer is Post NL-topvrouw Herna Verhagen. Verhagen keert terug als nummer 41 in de lijst als opvolger van Henk Breukink bij ING.

Meld je aan voor de nieuwsbrief