Jolanda Poots-Bijl moet de nieuwe commissaris van multinational AkzoNobel worden. Poots-Bijl is momenteel financieel topvrouw bij maritiem dienstverlener Van Oord. Zij wordt de eventuele opvolger van Peggy Bruzelius.

De 49-jarige Jolanda Poots-Bijl is inmiddels drie jaar Chief Financial Officer van Royal Van Oord. Daarvoor was zij CFO van automatiseerder Ordina, bouwbedrijf Royal VolkerWessels, vervoerders Connexxion en ProRail. Poots-Bijl is ook lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie en Blokker Holding, maar haar termijn loopt bij beide bedrijven binnenkort af. Vanaf 27 maart zal de ervaren toezichthouder tevens lid van de Raad van Commissarissen van Pon Holdings worden.

Zie ook: ‘Is jouw organisatie gereed voor de toekomst?’

President-commissaris Nils Andersen benadrukt de financiële expertise van Poots-Bijl in de RvC. ‘We kijken uit naar de samenwerking met Jolanda om op lange termijn waarde te blijven creëren voor al onze stakeholders. Ze is een erkend expert in financiën en zal een schat aan ervaring meebrengen. We wensen haar veel succes in haar nieuwe rol.’

AkzoNobel neemt afscheid van Bruzelius als commissaris

Jolanda Poots-Bijl is de vervanger van Peggy Bruzelius bij AkzoNobel. Bruzelius was de afgelopen 12 jaar commissaris bij de verffabrikant. Andersen: ‘We willen Peggy bedanken voor haar uitstekende bijdrage en volledige toewijding aan de Raad van Commissarissen en het Auditcomité gedurende de afgelopen 12 jaar. Ze heeft waardevolle ervaring opgedaan bij de Raad van Commissarissen en is de afgelopen jaren een goede adviesbron geweest, onder meer door een periode van grote veranderingen voor het bedrijf. We wensen Peggy het allerbeste in de toekomst.’

Dag van het Commissariaat 2019