Kick van der Pol is op de algemene vergadering van a.s.r. opnieuw benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Het betreft een termijn van twee jaar.

Van der Pol is al sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen. Zijn termijn zou op 22 mei van dit jaar aflopen. De aandeelhouders hebben echter ingestemd met een verlenging van nogmaals twee jaar. Er wordt wel gezocht naar een vervanger voor Van der Pol, maar deze is tot op heden nog niet gevonden.

Zie ook: Europa’s eerste Corporate Governance House

Van der Pol is niet alleen werkzaam bij a.s.r.. Sinds april is hij ook president-commissaris bij Total Care. Ook bij Nationale Goede Delen Loterijen is hij commissaris. Bij De Nederlandse Bank is hij actief als lid van de Bankraad. Overigens stemde de aandeelhouders in met alle voorgestelde besluiten.

a.s.r. en Loyalis

Begin deze maand rondde a.s.r. de overname van inkomensverzekeraar Loyalis af. Loyalis zal onder dezelfde naam actief blijven. a.s.r. hoopt met de overname de dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid uit te breiden. ‘ASR speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met een focus op duurzame inzetbaarheid. De overname van de complementaire portfolio van Loyalis versterkt de marktpositie en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien’ Aldus ceo Jos Baeten.