Stichting Woontij is een wooncorporatie met circa 23200 woningen op Texel, in Den Helder en Julianadorp. Naast onze belangrijkste taak – de woningverhuur – zijn wij maatschappelijk ondernemer met visie op wonen, zorg en welzijn. Als klantgerichte organisatie, waarbij keuzevrijheid van klanten centraal staat, werken wij vanuit ons kantoor in Den Burg.

Woontij zoekt een lid van de Raad van Commissarissen met een financieeleconomische achtergrond

Voor elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij beschikt over een aantal basiscompetenties, waaronder affiniteit met de maatschappelijke doelstelling van de corporatie en een HBO- of academisch niveau van denken en functioneren.

Voor het lid dat we zoeken verwachten we dat hij of zij over specifieke kennis en ervaring beschikt, te weten:
• Hij/zij is gewend de financiële posities en risico’s van een organisatie te beoordelen;
• Hij/zij is ervaren in het afwegen van maatschappelijk- en financieel rendement, risicomanagement en heeft relevante juridische kennis;
• Verder is hij/zij planmatig ingesteld, consciëntieus, waakt voor onzorgvuldigheden en kan objectief blijven oordelen;
• Hij/zij heeft een afgeronde opleiding op financieel / economisch gebied, bijvoorbeeld als bedrijfseconoom of accountant, en heeft een financiële functie met eindverantwoordelijkheid. Hij/zij is in staat om te functioneren als voorzitter van de audit commissie;
• Binding met het werkgebied van Woontij geldt als een pré.

Inlichtingen: Meer informatie is te verkrijgen bij Pedro Sayers, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Telefoon: 06-10243125. Meer informatie op de website.