Sportieve malaise en bestuurlijk onvermogen: Dennis Schipper werd tijdens een roerige periode commissaris van FC Twente. De huidige president-commissaris stuurt aan op een tweede termijn. ‘Als ze willen, ga ik door.’

Dennis Schipper denkt voorlopig niet aan stoppen. ‘In het najaar stopt mijn termijn als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Maar als ze willen, ga ik door. Ik wil de club verder helpen weer financieel stabiel te worden en terug te brengen naar waar het hoort in de eredivisie; een plek tussen 4 en 7’, zegt hij in gesprek met AD.

Lees ook: Jan Albers nieuwe president-commissaris KNVB

‘Als het gaat om de financiën werken we aan een plan voor herfinanciering’, vervolgt Schipper. ‘Door tegen andere condities te lenen kunnen we de jaarlijkse kosten omlaag brengen. Zo werken we verder aan een gezonde toekomst van de club.’

‘Heel slecht moment om te beginnen’

De vertrekkende president-commissaris zal zijn FC Twente-periode niet snel vergeten. ‘Ik ben commissaris sinds 2017. Dat heb ik eerder Dik Wessels beloofd. Het was een heel slecht moment om te beginnen. Er was een enorme schuld, de club was failliet, er volgde degradatie en er was eigenlijk geen elftal meer. We moesten de club overeind zien te houden. Er moest binnen een paar maanden 14 miljoen van het Twentse bedrijfsleven op tafel komen. Een hele zomer was ik met onder andere Koen (Groenewold, red) bezig om het voor elkaar te krijgen. Er is geen rijke Rus of iemand uit Saudi-Arabië aan te pas gekomen. De club is van onszelf gebleven. Daar mogen we als regio heel trots op zijn. We vergeten weleens wat we samen kunnen. Als het moet, is de saamhorigheid geweldig.’

President-commissaris Erik ten Hag?

Schipper ziet een toekomstige rol voor Ajax-trainer Erik ten Hag wel zitten. Maar als opvolger? ‘Ik hoorde dat hij zo ooit wil terugkeren. Als hij zich meldt, is hij morgen welkom. Graag zelfs. Ik vraag me wel af of hij de functie van technisch directeur of voorzitter bedoelde.’

Raad van Commissarissen FC Twente

De raad van Commissarissen van FC Twente bestaat uit Dennis Schipper, Koen Groenewold, Frans Weghorst en Marike Bezema.