Er was de afgelopen tijd veel conflict rondom het mogelijke commissariaat van Ben Smith, top man van Air-France KLM, bij KLM. Hij is nu toch benoemd tot commissaris.

Binnen KLM ontstond er grote weerstand tegen de benoeming van Ben Smith als commissaris. Er was angst dat er nog meer taken en macht richting Air-France KLM overgeheveld zouden worden wanneer hij lid van de Raad zou worden. Volgens president-commissaris Hans Smits was de benoeming nu mogelijk, nadat de positie topman en voorzitter bij AF-KLM niet meer overeen kwamen.

Zie ook: Aandeelhouders ING zeggen vertrouwen in top op

Pieter Elbers, president-directeur van KLM, ontkende eerder dat de benoeming van Smith onderdeel uitmaakte van zijn herbenoeming voor vier jaar. Donderdag kreeg Elbers de steun van de aandeelhouders voor nog vier jaar. Ook operationeel directeur, René de Groot, werd opnieuw benoemd.

Naast Smith komt ook Janine Vos in de Raad van Commissarissen. Vos is personeelsdirecteur bij Rabobank. Cees ’t Hart, topman bij Carlsberg zal Smits vervangen als voorzitter. Annemieke Rookbeek verlaat evenals Smits de Raad van Commissarissen.