De volledige Raad van Commissarissen van voetbalclub NAC Breda stapt op. Voorzitter Joost van Gielen en lid Joost van Mierlo treden per 1 juni af. De rest van de Raad blijft aan tot er vervanging gevonden is. 

De commissarissen van NAC Breda laten in een algemene verklaring weten dat het haar verantwoordelijkheid nemen voor de uitgebleven prestaties van het afgelopen seizoen. ‘Toezicht op het technisch beleid is namelijk onderdeel van haar taken en de RvC vindt dan ook dat het hierin tekort is geschoten.’ Enkele weken geleden degradeerde de voetbalclub definitief na een nederlaag tegen sc Heerenveen.

Zie ook: Raad van Commissarissen sc Heerenveen weer compleet

Niet alle commissarissen treden tegelijk af. Per 1 juni zullen alleen voorzitter Joost van Gielen en lid Joost van Mierlo (Supportersvertegenwoordiging) de handdoek in de ring gooien. Op 1 oktober loopt de termijn van Berry van Nes (Marketing en Communicatie) af. Berry de Kort (Financiële zaken) en Robert Coppens (Strategische zaken) beëindigen hun rol als commissaris uiterlijk 31 december 2019. Voorlopig zal Nicole Edelenbos, wie onlangs nog actief was als interim algemeen directeur van de BVO de taak van president-commissaris op zich nemen.

Niet alleen RvC geraakt

Eerder deze maand werd al bekend dat de Bredase voetbalclub afscheid neemt van maar liefst 16 spelers.  Het contract van onder andere topscorer Mitchell te Vrede werd niet verlengd en met hem nog zeven andere spelers waaronder Giovanni Korte, Grad Damen en Theo Zwarthoed. Acht andere spelers verlaten de voetbalclub omdat hun huurovereenkomsten aflopen. Onder wie Luka Ilic, Erik Palmer-Brown (gehuurd van Manchester City) en Ajacied Benjamin van Leer. Ook het contract van trainer Ruud Brood loopt deze zomer af. Hij volgde Mitchell van der Gaag op, maar slaagde er niet in NAC van degradatie te redden.