Commissarissen.nl-partner Grant Thornton organiseert op 17 september in samenwerking met NCD een event voor Commissarissen en Bestuurders met betrekking tot Prinsjesdag.

Koning Willem-Alexander maakt tijdens de troonrede de belangrijkste plannen van de regering bekend. Cor Overduin (partner bij Grant Thornton) beantwoordt de belangrijkste vragen. Wat zijn de plannen? Hoe worden de plannen gefinancierd? Welke gevolgen zijn er voor het bedrijfsleven?

Dit jaar is Sander Schimmelpennick onze gastspreker. Sander Schimmelpenninck schreef samen met Ruben van Zwieten het boek ‘Elite gezocht’, een appèl aan de allerrijksten. De huidige elite is volgens de Quote-hoofdredacteur te veel bezig met zichzelf. ‘Samen constateren we dat het in die werelden armoedig gesteld is als het gaat om verbeeldingskracht en grotere ideeën over de wereld. Vooral de financiële elite zondert zich af en leeft in een parallelle werkelijkheid.’

Tijdens het Prinsjesdag Event gaan we in gesprek met Sander Schimmelpenninck over de fine fleur van Nederland en met Cor Overduin over de plannen van de regering.

Grant Thornton als partner van Commissarissen.nl

Peter Schimmel schrijft namens Grant Thornton blogs op Commissarissen.nl. Zo schreef hij bijvoorbeeld over dat commissarissen onderbetaald worden en ‘Wat een interne toezichthouder moet weten van fraude‘. Ook voert Grant Thornton jaarlijks het Commissarissen Benchmarkonderzoek uit. Dit onderzoek wordt gebruikt als zelfreflectie voor de individuele commissaris